Powerindustry Bulgaria  

Публикувана е българската оценка на въздействието върху околната среда за морския участък на Южен поток

21.11.2013   |   Бизнес
 

Публикуваха отчет от резултатите на оценката за въздействието върху околната среда на газопровода Южен поток на територията на България.

Според оценкатга изграждането на мащабното газопреносно съоръжение няма да окаже съществено въздействие върху околната среда през районите, през които преминава. Новият метод на строителство, който ще се използва, няма да причини вреди на плажната зона Паша дере докато се извършват строителните работи, съобщават от South Stream Transport.

Отчетът на резултатите от ОВОС е представен за коментари, планирани са обществени обсъждания във Варна и Приселци. Документът съдържа резултати от екологичните изследвания, които са проведени във връзка с изграждането и последващата експлоатация на морския участък на газопровода Южен поток.

„Ние използваме съвременни методи на строителство, които не нанасят вреда на околната среда при извършването на строителните работи. Разкопаване и строителни работи на самата плажна ивица няма да се извършват, а тунелите ще бъдат напълно невидими”, коментира Олег Аксютин, главен изпълнителен директор на South Stream Transport.

Предстои да бъдат проведени две обществени обсъждания, които ще се състоят на 19 и 20 декември т. г., за да могат хората да научат повече за проекта и да споделят коментарите си директно със South Stream Transport и нейните експерти по околна среда.

     
Източник: Южен поток

Ключови думи: Южен поток   South Stream Transport   ОВОС  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...