Powerindustry Bulgaria  

Състояха се срещи за представяне на доклада за ОВОС на VII блок на АЕЦ Козлодуй

25.11.2013   |   Събития
 

Пет срещи за обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) по изграждането на VII блок на АЕЦ Козлодуй бяха проведени в периода от 14 до 20 ноември т. г. Организираните от АЕЦ Козлодуй – Нови мощности срещи, се състояха в Оряхово, Мизия, Вълчедръм, Хайредин и Козлодуй, които се намират на обсег 30 км около атомната централа.

Участниците в срещите бяха запознати от Ивайло Нинов – началник-отдел Инвестиционно проектиране и инженеринг в АЕЦ Козлодуй – Нови мощности с компанията възложител и с проекта. Инвестиционното предложение включва проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нова ядрена мощност от най-ново поколение (III или III+), с леководен реактор с вода под налягане, с инсталирана електрическа мощност от около 1200 MW.

Основното внимание в рамките на обществените обсъждания бе съсредоточено върху съдържанието и резултатите от доклада за ОВОС и от оценката на съвместимостта на инвестиционното предложение. Те бяха подробно разгледани от инж. Цветанка Димитрова и от проф. Румяна Мечева – представители на консорциума Дикон-Аксиона Инж, на който през ноември 2012 г. бе възложено изготвянето на доклада за ОВОС с приложенията към него.

В рамките на срещите бяха представени постъпилите до момента писмени становища и въпроси, на които присъстващите експерти дадоха изчерпателни и компетентни отговори.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   АЕЦ Козлодуй – Нови мощности   ОВОС   ядрена мощност   седми енергоблок   VII блок  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...