Powerindustry Bulgaria  

Споразумение за сътрудничество подписаха Българска асоциация Природен газ и АУЕР

27.11.2013   |   Събития
 

Председателят на Българска асоциация Природен газ (БАПГ) Сашо Дончев и изпълнителният директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) Ивайло Алексиев подписаха споразумение за сътрудничество в областта енергийната ефективност. Двете организации ще работят за намаляване на енергоемкостта на българската икономика чрез ускоряване на газификацията в страната.

“Единственият енергиен източник, който дава възможност да се постигне желаната цел за ефективно крайно използване на енергията без никакви дотации от страна на обществото, е природният газ”, подчерта г-н Дончев.

„Предизвикателствата пред нашата агенция са много и единственият вариант да намерим работещи решения е в сътрудничество с бизнеса, който е основен двигател на развитието в страната”, допълни г-н Алексиев.

Използването на природен газ в индустрията и домакинствата намалява първичното енергийно потребление, емисиите от вредни вещества и парникови газове. Той е един от основните инструменти за предотвратяване на измененията в климата и повишаване на ефективността при крайното потребление на енергия, бяха категорични експертите на БАПГ.

В края на срещата изпълнителният директор на АУЕР връчи и сертификати за енергийни спестявания на дъщерните газоразпределителни дружества на Овергаз. Петте компании отчетоха за 2012 г. 102 GWh спестена крайна енергия от присъединените към тяхната мрежа потребители. Това е с 32 GWh повече от поставената междинна индикативна цел според нормативната уредба за енергийна ефективност.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Овергаз   АУЕР   БАПГ   енергийна ефективност   газоразпределителни дружества  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...