Powerindustry Bulgaria  

Стартира проектът за газификация на Сандански

27.11.2013   |   Събития
 

Намаляване на разходите за отопление с електрическа енергия, повишаване на енергийната ефективност и спазване на нормите за опазване на околната среда са предимствата, които ще получи Сандански след реализацията на газификацията в града. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при старта на газификацията на Сандански.

"Реализацията на проекта е от ключово значение както за битовите, така и за индустриалните потребители в района. Наличието на природен газ ще привлече и инвеститорския интерес в региона, което ще гарантира разкриването на нови работни места", подчерта Стойнев.

Екипи на Булгартрансгаз са изградили газопроводно отклонение от транзитния газопровод до Гърция, което подпомага реализирането на проекта. Изградената на територията на Сандански газопреносна мрежа има капацитет да снабдява 4000 битови потребители, повече от 40 обществено-административни сгради и 24 предприятия.

     
Източник: МИЕ

Ключови думи: МИЕ   газификация   Булгартрансгаз   Рила газ   природен газ  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...