Powerindustry Bulgaria  

EVN България откри първата „енергийна“ детска площадка в Пазарджик

04.12.2013   |   Lifestyle
 

Първата в България „енергийна“ детска площадка в България бе открита на 2 декември т. г. от председателя на управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер, члена на управителния съвет Калина Трифонова и кмета на община Пазарджик Тодор Попов.

Площадката се намира в популярния градски парк Острова. Тя е комбинация от четири люлки и е предназначена за деца от 3 до 12 години.

„Люлките, монтирани на площадката, улавят кинетичната енергия от движението. Тя се визуализира посредством светодиоди, като всяка люлка свети със собствена светлина. Когато четирите люлки се задвижат едновременно от децата, в средата на площадката светват фигурки на къщички. Така под формата на игра се онагледява принципът, че за да се произведе енергия е необходимо да се извърши определено действие, а при координирани действия се постига по-голям резултат”, обясняват изпълнителите на проекта.

Технологията и площадките са разработени от фирма Плейграунд Енерджи, като са преминали през сертифициране за качество, сигурност и безопасност от страна на Тюф Рейнланд – България. Община Пазарджик е първата община, в която EVN България изгражда подобна иновативна площадка.

     
Източник: ЕВН

Ключови думи: ЕВН   EVN   енергийна ефективност   светодиоди   кинетична енергия  

Област: Lifestyle  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Lifestyle

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...