Powerindustry Bulgaria  

Българска делегация посети компресорната станция Портовая

04.12.2013   |   Събития
 

Във връзка със старта на строителството на газопровода Южен поток на територията на България, делегация с представители на общинския съвет във Варна, еколози и експерти на МОСВ посети по покана на Газпром компресорната станция Портовая, която е разположена в района на град Виборг, Ленинградска област и представлява отправна точка на газопровода Северен поток.

Компресорната станция е определяна като уникален обект в областта на световния газов отрасъл, като остава към момента най-мощното в света подобно съоръжение (366 MW). При строителството й е използвано най-новото оборудване и технологии, които осигуряват висока надеждност, техническо-икономическа ефективност и еклогогична безопасност, казват от Газпром.

Всеки месец на Портовая се провеждат екологични замервания, осъществява се въздушно наблюдение на геоложките процесии ландшафтните характеристики, а също така се осигурява и екологичен контрол на водата във Финския залив на Балтийско море.

При посещението на българската делегация е извършено специално замерване на нивото на шума. Резултатите от нега са били доста под допустимите норми, допълват от Газпром.

     
Източник: Южен поток

Ключови думи: Южен поток   South Stream   Газпром   МОСВ   нива на шума   компресорни станции   Портовая  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...