Powerindustry Bulgaria  

МС гласува нов устройствен правилник на Агенцията за ядрено регулиране

09.12.2013   |   Бизнес
 

Нов устройствен правилник на Агенцията за ядрено регулиране гласува на последното си проведено заседание Министерски съвет. Като резултат от това администрацията на държавната структура се организира в една главна и четири дирекции, разпределени в обща и специализирана администрация, както и звено за вътрешен одит.

Дейностите, свързани с радиационната защита на всички ядрени съоръжения и източници на йонизиращи лъчения, са обединени във функциите на дирекция Радиационна защита. Към нея са и дейностите по извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения, доколкото те са изцяло свързани с радиационната защита на персонала и населението.

Функциите по аварийно планиране и готовност за действие при ядрена и радиационна авария се поемат от дирекция Ядрена безопасност, която е определена и за главна дирекция в Агенцията. Планирането и провеждането на инспекции за оценка на ядрената безопасност на атомни централи, изследователски реактори и съоръжения за управление на отработено ядрено гориво, както и на физическата защита на ядрени съоръжения и обекти с радиоактивни източници ще бъдат определяни от нея.

Общата администрация на Агенцията е организирана в дирекция Административно-правно, финансово и стопанско обслужване.

Координацията по дейностите, произтичащи от членството на България в международни организации, се възлага на дирекция Международно сътрудничество.

     
Източник: МС

Ключови думи: АЯР   ядрена безопасност   радиационна защита    

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...