Powerindustry Bulgaria  

Завърши демонтажът на стоманобетонна конструкция в ДПРАО

11.12.2013   |   Проекти
 

Операцията по изрязване и транспортиране на 30-тонен монолитен къс от стоманобетонната конструкция на системата за автоматично гасене на полето в ДПРАО беше успешно приключена в началото на месец декември. Демонтираната конструкция е поддържала цялата валова линия на първи турбогенератор, поради което бетонът е с изключително висока якост и съдържа презапасена армировка.

В операцията за първи път реално бе приложена технологията за рязане с диамантено въже, като пробните прорези бяха направени на 13 ноември. Приблизително три седмици продължи рязането на първия елемент от конструкцията, която е с дебелина на бетона от 60 см.

„Това беше една много точно проведена операция – като планиране, синхрон на екипа и като изпълнение”, коментира главният инженер на СП ИЕ–Козлодуй Пламен Петков.

Предимството на технологията е, че няма ограничение за дълбочината на рязане. Дейностите се извършват с голяма прецизност, а в резултат се получават елементи с по-дребни габарити, които не изискват големи разходи при преработка.

     
Източник: ДПРАО

Ключови думи: ДПРАО   диамантено въже   АЕЦ Козлодуй  

Област: Проекти  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...