Powerindustry Bulgaria  

Партньорска проверка на WANO извършиха в АЕЦ Козлодуй

11.12.2013   |   Събития
 

В работата на АЕЦ Козлодуй няма пропуски в нито една област, които да застрашават безопасната експлоатация е окончателното заключение на екипа на WANO (World Association of Nuclear Operators), който осъществи партньорска проверка на 1000-мегаватовите 5 и 6 блок.

Оценката бе представена по време на заключителното заседание, с което приключи работата на екипа на WANO, от Янош Тот, ръководител на екипа експерти.

Проверката, която стартира на 22 ноември, включваше анализ на организацията и администрацията; експлоатацията; ремонтните дейности; инженерното осигуряване; експлоатационния опит; радиационната защита; аварийното планиране и готовност; пожарната безопасност. Екипът от експерти извърши наблюдения на състоянието на оборудването на 5 и 6 блок, на работата на персонала и интервюта със специалисти и ръководители от АЕЦ Козлодуй.

Екипът на WANO се състоеше от 24 експерти от Унгария, Русия, Словакия, Чехия, Южна Африка, Украйна и Аржентина, които бяха ръководени от Янош Тот, заместник-директор по безопасността на АЕЦ Пакш, Унгария.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   WANO   World Association of Nuclear Operators   АЕЦ Пакш   ядрена безопасност  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...