Powerindustry Bulgaria  

Започват преговори с Тошиба Корпорейшън за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ Козлодуй

12.12.2013   |   Бизнес
 

Български енергиен холдинг ще започне преговори с Тошиба Корпорейшън за сключване на споразумение за стратегически инвеститор за реализиране на проект за изграждане на нова ядрена мощност в съществуващата българска АЕЦ с технология реактор с вода под налягане АР 1000 ІІІ+ на Уестингхаус Електрик Къмпани.

Действията са предложени от министъра на икономиката и енергетиката и приети на последното редовно заседание на Министерски съвет.

Приетото правителствено решение е в изпълнение на решение на МС от 11 април 2012 г. (т. 28 от Протокол №14), с което е дадено принципно съгласие по чл. 45, ал. 1 от Закона за безопасно използване на ядрената енергия да се предприемат действия, необходими за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ Козлодуй.

Мотивите за стартиране на преговори с Тошиба Корпорейшън са проявен от компанията  инвеститорски интерес, както и препоръката, направена в доклад на изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй, новите мощности да бъдат изградени с технологията АР 1000 заради решаване на въпросите с безопасността.

     
Източник: МС; снимка: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: Тошиба Корпорейшън   АЕЦ Козлодуй   седми енергоблок   ядрена мощност   АР 1000 ІІІ+   Уестингхаус Електрик Къмпани  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...