Powerindustry Bulgaria  

Schneider Electric и DONG Energy ще електроснабдяват заедно отдалечени острови - 14.12.2013

14.12.2013   |   Начало»Проекти
 

Schneider Electric обяви споразумение за технологично и търговско сътрудничество с DONG Energy, едно от водещите енергийни дружества в Северна Европа, базирано в Дания. Партньорството между двете компании има за цел да позволи на операторите на електрически мрежи на отдалечени или изолирани острови да увеличат дела на енегрия от възобновяеми източници, като същевременно запазят стабилността и надеждността на мрежата.

"Само в Европа има най-малко 286 острова, отделени от континенталните мрежи. Тези изолирани островни мрежи често са силно зависими от дизела и имат високи разходи за електроенергия, а много островни оператори на комунални услуги имат за цел да заменят дизела с производството на възобновяема енергия. Основното предизвикателство е в интегрирането на енергията от възобновяеми източници така, че мрежата да остава надеждна и стабилна", споделиха от Schneider Electric.

Чрез технология за виртуализация на електроцентрали Dong Energy и Schneider Electric ще създадат нова платформа, която предлагаща прогнозиране на търсенето в реално време, наблюдение и контрол.

"DONG Energy е разработила система за виртуална електроцентрала, наречена Power Hub, която може да организира гъвкава разпределителна мрежа чрез единна софтуерна платформа. Системата вече успешно демонстрира своите качества за оптимизиране, балансиране и подобряване на стабилността на отдалечените микро-мрежи на Фарьорските острови”, обясниха от DONG Energy.

     
Източник: Schneider Electric; снимка: DONG Energy

Ключови думи: Schneider Electric   DONG Energy   електроснабдяване   електрически мрежи  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...