Powerindustry Bulgaria  

Подписан е договор за проектирането на Южен поток в Унгария - 14.12.2013

14.12.2013   |   Начало»Бизнес
 

Договор за изпълнение на проектно-проучвателните работи, териториалното планиране и оценката на въздействие върху околната среда бе подписан в Будапеща от председателя на УС на Газпром Алексей Милер и министър-председателя на Унгария Виктор Орбан.

По време на официална среща двете страни са обсъдили възможностите за сътрудничество в енергетиката, като са отделили особено внимание на проекта Южен поток. Реализацията на проекта се изпълнява според предварително заложения график, като строителни дейности вече се изпълняват на териториите на Русия, България и Сърбия.

South Stream Hungary е проектната компания, която оперира на територията на Унгария и има ангажимент за нормалното протичане на реализацията на Южен поток там. През първото тримесечие на 2014 г. се планира да приключи разработването на техническите раздели на проектната документация за определяне на маршрута на газопровода през територията на страната.

В хода на разговорите бе потвърдено, че реалното строителство на съоръжението в унгарския участък ще започне през месец април следващата година, а първите доставки на газ са предвидени за началото на 2017 г.

     
Източник: Южен поток

Ключови думи: Южен поток   South Stream   Южный поток   газопровод   природен газ   трансграничен газопровод  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...