Powerindustry Bulgaria  

Междусистемната газова връзка България–Румъния стартира до края на март - 09.01.2014

09.01.2014   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Въвеждането в експлоатация на междусистемната газова връзка България-Румъния ще бъде извършено до края на първото тримесечие на 2014 г..

"Промяната в първоначалните планове за пуск на газовото трасе се налага поради извънредни и обективни затруднения, свързани с геоложките характеристики на участъка под река Дунав, където в момента се изпълнява подводната част на проекта", уточняват от Булгартрансгаз. 

Предвижда се основният сондаж да приключи до края на януари, ако няма допълнителни усложнения от геоложки, метеорологичен и технически характер. Непосредствено след това ще бъде изтеглен завареният тръбен участък от румънска към българска територия, който е готов и са проведени успешни изпитания на плътност.

По отношение на сухоземната участък на българска територия още през август 2013 г. бе изградена линейната част и приемните изпитания на ГИС Русе Изток вече са приключени успешно. Предстои приемане на обекта и въвеждане в експлоатация незабавно след приключване на работите по прехода под река Дунав.

Общата дължина на изгражданата интерконекторна връзка е 25 км, диаметърът на тръбата е Dn 500 мм, работното налягане е Pn 40 bar. Предвиден е максимален капацитет от 1,5 млрд. куб. м годишно.

     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   интерконекторни връзки   газопровод   природен газ  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...