Powerindustry Bulgaria  

2300 домакинства са присъединени към газопреносната мрежа на Овергаз през 2013 г.

22.01.2014   |   Бизнес
 

2300 са домакинствата, присъединени към газопреносната мрежа на Овергаз през 2013 г., съобщават от компанията. Според данните на дружеството 1200 от тях са в София, 150 в Стара Загора, 120 във Велико Търново, 90 в Пазарджик, 80 във Варна, 70 в Разград, 70 в Ямбол и още 500 в останалите газифицирани от компанията общини.

На територията на цялата страна домакинствата, до които Овергаз доставя природен газ за бита, са 240 хил. От компанията уточняват, че от настоящата година те ще могат да кандидатстват за безвъзмездната помощ за газификация от 2000 лв., която ще се отпуска от Международен фонд Козлодуй.

„Сумата ще покрие първоначалните разходи за покупка на оборудване и присъединяване към съществуващата мрежа. Така 10 хиляди домакинства ще имат възможността да се възползват от мярката за насърчаване на битовата газификация. С предимство ще са жителите на 27 най-запрашени градове като допълнителни точки при кандидатстването ще получат тези, които заменят дървата и въглищата с природен газ”, допълват от Овергаз.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Овергаз   Overgas   природен газ   Международен фонд Козлодуй   МФК  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...