Powerindustry Bulgaria  

OMV, Total и Repsol завършиха сеизмичните проучвания в българската част на Черно море

22.01.2014   |   Бизнес
 

Партньорите в 1-21 проучвателен блок Хан Аспарух в морския сектор на България OMV, Total и Repsol завършиха най-мащабните сеизмичните проучвания за акваторията на Черно море. Дейностите по сеизмичните проучвания се извършиха за период от 210 дена, като 3D сеизмиката бе допълнена от 2D сеизмично проучване на 3000 км, което бе приключено през октомври 2013 г., съобщиха от OMV.

„Горди сме, че приключихме с тази толкова важна стъпка от фазата на проучване на блок Хан Аспарух. Интерпретацията на данните позволи на нас и нашите партньори да определим местонахожденията за сондиране на двата проучвателни сондажа, които се планират през 2015 г. и 2016 г., за да се направи оценка на потенциала на въглеводородните ресурси в тази част на Черно море", обясни Яп Хуискес, член на Изпълнителния съвет на OMV, отговорен за сектор Проучване и добив.

1-21 блок Хан Аспарух се намира дълбоко в морето, в българския сектор в западната част на Черно море и покрива район от 14 220 кв. км. при дълбочина на водата, достигаща до 2200 м.

     
Източник: OMV; снимка: TLL Media

Ключови думи: OMV   сеизмични проучвания   3D сеизмика   сеизмични сондажи  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...