Powerindustry Bulgaria  

OMV, Total и Repsol завършиха сеизмичните проучвания в българската част на Черно море

22.01.2014   |   Бизнес
 

Партньорите в 1-21 проучвателен блок Хан Аспарух в морския сектор на България OMV, Total и Repsol завършиха най-мащабните сеизмичните проучвания за акваторията на Черно море. Дейностите по сеизмичните проучвания се извършиха за период от 210 дена, като 3D сеизмиката бе допълнена от 2D сеизмично проучване на 3000 км, което бе приключено през октомври 2013 г., съобщиха от OMV.

„Горди сме, че приключихме с тази толкова важна стъпка от фазата на проучване на блок Хан Аспарух. Интерпретацията на данните позволи на нас и нашите партньори да определим местонахожденията за сондиране на двата проучвателни сондажа, които се планират през 2015 г. и 2016 г., за да се направи оценка на потенциала на въглеводородните ресурси в тази част на Черно море", обясни Яп Хуискес, член на Изпълнителния съвет на OMV, отговорен за сектор Проучване и добив.

1-21 блок Хан Аспарух се намира дълбоко в морето, в българския сектор в западната част на Черно море и покрива район от 14 220 кв. км. при дълбочина на водата, достигаща до 2200 м.

     
Източник: OMV; снимка: TLL Media

Ключови думи: OMV   сеизмични проучвания   3D сеизмика   сеизмични сондажи  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове