Powerindustry Bulgaria  

Подготвя се изграждането на междусистемна газова връзка България-Турция

27.01.2014   |   Събития
 

Изграждането на междусистемна газова връзка между България и Турция обсъдиха по време на официална среща министърът на икономиката и енергетика Драгомир Стойнев и министърът на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Танер Йълдъз.

„Взехме конкретно решение за изграждане на междусистемна газова връзка България–Турция, която е основен източник на диверсификация на доставките на природен газ за страната ни“, коментира Драгомир Стойнев.

Според МИЕ има възможност газовата връзка между България и Турция да бъде изградена за период от две години. Очаква се през месец март да се подпише конкретно споразумение за начина на изграждане на газопровода и неговите параметри.

От българска страната газовата връзка ще се изгражда от Булгартранасгаз, а от турска страна ще бъде избрана частна фирма в съответствие с правната рамка на страната. Предвижда се дължината на газопровода да бъде 114 км.

Двамата министри обсъдиха и създаването на съвместна компания между Националната електрическа компания и турски представител за износ на електроенергия.

     
Източник: МИЕ

Ключови думи: междусистемна газова връзка   диверсификация   газоснабдяване   природен газ   газопровод   Булгартранасгаз   НЕК  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...