Powerindustry Bulgaria  

ВЕЕС одобри изграждането на газопровода Южен поток

29.01.2014   |   Проекти
 

Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) към МОСВ взе единодушно решение за осъществяването на инвестиционното предложение за „Морски газопровод Южен поток – български участък” по време на последното си заседание, проведено на 24 януари т. г.

В него участваха представители на МОСВ, Изпълнителна агенция по горите, Министерство на регионалното развитие и Министерство на здравеопазването, представител на неправителствени организации, РИОСВ-Варна, Басейнова дирекция за управление на водите Черноморски район и Община Варна.

С проекта на решението по ОВОС са предложени редица условия и мерки с цел предотвратяване или намаляване на вредни въздействия върху околната среда от реализацията на инвестиционното предложение.

Инвестиционното предложение попада в обхвата на т. 31, буква „а“ от Приложение № 1 на ЗООС и подлежи на задължителна ОВОС. Компетентен орган за произнасяне с решение е министърът на околната среда и водите. Процедурата по ОВОС стартира през юни 2012 г. Докладът за ОВОС и приложения към него доклад за оценка на степента на въздействие (ДОСВ) са представени в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) на 23.10.2013 г.

     
Източник: МОСВ; снимка: Южен поток

Ключови думи: МОСВ   ОВОС   Саут Стрийм Транспорт   Южен поток   газопровод   South Stream  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...