Powerindustry Bulgaria  

АББ стана Инвеститор на годината

06.02.2014   |   Събития
 

АББ България получи наградата Инвеститор на годината 2013 от Българската агенция за инвестиции.

Конкурсът на БАИ отличава най-значителните инвестиционни проекти, реализирани в България всяка година. Наградите се присъждат на компании, направили значими стъпки в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, които са допринесли за развитието на икономиката чрез създаването на нови работни места, както и за стимулирането на икономическия растеж.

През 2013 г. АББ изгради втората си производствена база в района на Пловдив, която представлява и втората голяма инвестиция на АББ Груп в гр. Раковски. Обектът е разположен на обща площ от около 15 000 кв. м, а заводът ще действа като вътрешен доставчик на компанията. Когато започне да функционира, в него ще работят около 600 души. Днес АББ разполага с над 1000 служители в района на гр. Пловдив.

"За нас е голяма чест да бъдем отличени с наградата Инвеститор на годината за втори път в България. Тази награда подчертава непрекъснатия ангажимент на АББ към държавата, в която развива дейност, предлагайки не само енергиен, производствен и международен опит, но и значителен брой нови работни места", сподели Екехард Нойрайтер, мениджър на АББ България.

През миналата седмица АББ България бе отличена и от ГБИТК с Наградата на германската икономика в България 2013.

     
Източник: АББ

Ключови думи: АББ   Инвеститор на годината   БАИ  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...