Powerindustry Bulgaria  

Schneider Electric и Areva ще си партнират в областта на решенията за съхранение на енергия

12.02.2014   |   Бизнес
 

Schneider Electric и Areva сключиха споразумение за стратегическо партньорство относно разработване на решения за съхранение и управление на енергия на базата на горивни клетки с водород. Двете компании ще предложат решения за съхранение на енергия, които имат за цел да гарантират надеждността на електрическите мрежи в отдалечени населени места и райони, където доставките на електроенергия са ограничени.

Schneider Electric ще предостави своя опит в енергийния мениджмънт, за да се оптимизира интегрирането на възобновяемите енергийни източници в електропреносната мрежа.

Areva ще участва в съвместния проект чрез решението за съхранение на енергия Greenergy Box, която се състои от екетролизна и горивна клетка. Устройство може да съхранява водород и кислород, получени чрез електролиза на вода по време на периоди на ниско търсене на енергия, което позволява производството на електроенергия в периоди на пикова консумация.

Тази технология е в експлоатация от 2011 г. в рамките на демонстрационната платформа за възобновяеми енергийни източници MYRTE в Корсика, където е свързана към фотоволтаична соларна централа от 560 kW. Greenergy Box скоро ще бъде свързана към соларните панели (35 kW) на град Ла Кроа Валмер във френския департамент Вар.

През юни 2010 г. Alstom и Schneider Electric придобиха преносната и разпределителната дейност на Areva срещу 2,29 млрд. евро.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Areva   управление на енергия   съхранение на енергия  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...