Powerindustry Bulgaria  

GE инвестира в технологии за разпределено производство на електроенергия

14.02.2014   |   Бизнес
 
Направление Дигитална енергия на General Electric обяви, че инвестира в компанията Power Generation Services (PoGens), доставчик на цялостни системи и енергийни услуги за производство и разпределени електроенергийни ресурси в Северна Америка.
 
GE планира да интегрира технологии на PoGens в пакета си Grid IQ решения, за да създаде продукти, чиято функционалност комбинира инструментите на GE за мониторинг на мрежи, откриване на прекъсвания и управление на активите с експертния опит на PoGens в производството на енергия за търговски нужди. Новите продукти ще бъдат насочени към подобряване на надеждността, производителността и ефективността на ютилити компании.
 
“Нашата облачна SaaS (Software as a service) платформа значително подобрява функционалността на комуналните мрежи. Сътрудничеството ни с PoGens ще помогне за укрепване на софтуерните ни Grid IQ решения и ще добави допълнителна предвидимост и надеждност в производството на електроенергия”, заяви Тод Джаксън, ръководител Софтуерни решения в направление Дигитална енергия на General Electric.
 
 
     
Източник: General Electric; снимка: PoGens

Ключови думи: General Electric   GE   PoGens   Grid IQ   производство на електроенергия  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...