Powerindustry Bulgaria  

Предстои кръгла маса за българската нормативна уредба за енергийна ефективност на сградите

На 7 март в София ще се проведе "Кръгла маса по философията на българската нормативна уредба за енергийна ефективност на сградите", която се организира съвместно от КАБ, КИИП, ЕнЕфект, ИГ Пасивни сгради България и БАИС.

"Проектите за изменение на действащите у нас нормативни документи понастоящем са предмет на широко професионално обсъждане. Извършена е значителна подготвителна работа, чиито резултати се очаква да окажат съществено влияние върху проектантската и строителната практика през следващото десетилетие. Основна цел на новата нормативна уредба е въвеждането на национално определение на новия стандарт “почти нулевоенергийна сграда” и план за неговото окончателно внедряване до 2020 г.", подчертават организаторите.

Целта на събитието е да се осъществи открито професионално обсъждане на предложенията за изменения на съществуващата нормативна уредба за енергийна ефективност на сградите.
 
По време на събитието ще бъдат представени "Новите норми за енергийна ефективност – очаквания и възможности" от арх. Георги Николов, ИГ Пасивни сгради България, "Почти нулевоенергийните сгради в контекста на устойчивото развитие" от арх. Николай Гълъбов, Камара на архитектите в България и "Нормативна уредба на почти нулевоенергийните сгради в страните от Европейския съюз" от Оливър Раф, директор на Европейския институт за енергийните характеристики на сградите, Брюксел.

Кръглата маса ще се проведе в Заседателната зала на Ректората на УАСГ, ет. 2, (старата сграда) на бул. Христо Смирненски № 1.

     
Източник: ИГ Пасивни сгради България; снимка: sxc.hu

Ключови думи: пасивни сгради   енергийна ефективност   КАБ   КИИП   ЕнЕфект   БАИС  

Област: Предстоящо  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИновацииПроектиКариериТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...