Powerindustry Bulgaria  

Предстои кръгла маса за българската нормативна уредба за енергийна ефективност на сградите

05.03.2014   |   Предстоящо
 

На 7 март в София ще се проведе "Кръгла маса по философията на българската нормативна уредба за енергийна ефективност на сградите", която се организира съвместно от КАБ, КИИП, ЕнЕфект, ИГ Пасивни сгради България и БАИС.

"Проектите за изменение на действащите у нас нормативни документи понастоящем са предмет на широко професионално обсъждане. Извършена е значителна подготвителна работа, чиито резултати се очаква да окажат съществено влияние върху проектантската и строителната практика през следващото десетилетие. Основна цел на новата нормативна уредба е въвеждането на национално определение на новия стандарт “почти нулевоенергийна сграда” и план за неговото окончателно внедряване до 2020 г.", подчертават организаторите.

Целта на събитието е да се осъществи открито професионално обсъждане на предложенията за изменения на съществуващата нормативна уредба за енергийна ефективност на сградите.
 
По време на събитието ще бъдат представени "Новите норми за енергийна ефективност – очаквания и възможности" от арх. Георги Николов, ИГ Пасивни сгради България, "Почти нулевоенергийните сгради в контекста на устойчивото развитие" от арх. Николай Гълъбов, Камара на архитектите в България и "Нормативна уредба на почти нулевоенергийните сгради в страните от Европейския съюз" от Оливър Раф, директор на Европейския институт за енергийните характеристики на сградите, Брюксел.

Кръглата маса ще се проведе в Заседателната зала на Ректората на УАСГ, ет. 2, (старата сграда) на бул. Христо Смирненски № 1.

     
Източник: ИГ Пасивни сгради България; снимка: sxc.hu

Ключови думи: пасивни сгради   енергийна ефективност   КАБ   КИИП   ЕнЕфект   БАИС  

Област: Предстоящо  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...