Powerindustry Bulgaria  

Състоя се годишната конференция на Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия

19.03.2014   |   Събития
 

Реалните действия за енергийна ефективност се реализират на общинско ниво. Това бе един от направените изводи по време на провелата се на 13 и 14 март годишна конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия.

"Необходимо е да се потърсят принципно нови подходи за решаването на този проблем. Местните власти, които стоят най-близо до гражданите, не могат да останат встрани от обновителните процеси и да служат единствено като посредници за централизираното изпълнение на насърчителните програми", коментираха участници във форума.

Сред обсъдените по време на събитието теми беше важността на стандарта за определяне на сградите като нулево енергийни и създаването на реални условия за пълното му внедряване преди 2020 година.

Участниците в конференцията декларираха готовност на мрежата да участва активно в подготовката и приемането на няколко ключови нормативни документа през настоящата година, сред които Законът за енергийната ефективност, Националният план за енергийна ефективност, Пътната карта за енергийно обновяване на сградните фондове и др.

"ЕкоЕнергия се ангажира да участва активно в подготовката на програмите за подпомагане на обновяването на жилищните и публичните сгради, като спомага за засилване на ролята на местните власти с цел да се създадат по-добри условия за включване на българските граждани в обновителните процеси", допълниха от организацията.

Стратегическата цел на сдружението за периода 2014-2020 г. е да развие досегашните и да реализира нови партньорства при разработването и осъществяването на националните политики в областта на енергийната ефективност.

     
Източник: ЕкоЕнергия

Ключови думи: ЕкоЕнергия   енергийна ефективност   устойчива енергия   енергетика  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...