Powerindustry Bulgaria  

Енерго-Про обнови напълно оборудването на възлова станция Въглевци

26.03.2014   |   Реализации
 

Енерго-Про извърши пълна рехабилитация на възлова станция Въглевци, разположена в югоизточния край на село Въглевци, в близост до "Прохода на Републиката", като част от инвестиционната политика на дружеството.

Съоръжението захранва с електричество труднодостъпен планински район, който се характеризира с много изключвания вследствие на лоши метеорологични условия, особено през зимния период.

Инвестираните в реконструкцията средства са повече от 80 000 лева. "Съоръжението има ключово значение за клиентите в района, тъй като намалява времето за реакция при аварии, поради факта, че манипулациите вече се извършват централизирано", уточняват от Енерго-Про Мрежи.

"Дейностите по модернизирането включваха подмяна на старите маслени прекъсвачи средно напрежение вакуумни, които имат по-висока степен на експлоатация и не на последно имат по-слабо въздействие върху околната среда. Обновени бяха и старите електромеханични релейни защити с нови цифрови, които предпазват съоръжението от евентуални повреди при възникване на аварии и намаляват времето на прекъсване на захранването. По време на ремонта във възловата станция са монтирани токови и напреженови трансформатори, както и трансформатор за собствени нужди", разказват от дружеството.

Изцяло обновена е и телемеханиката във възловата станция, която позволява дистанционно управление на съоръженията.

     
Източник: Енерго-Про Мрежи

Ключови думи: Енерго-Про   възлова станция   енергетика   релейни защити  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...