Powerindustry Bulgaria  

Енергийни експерти от 11 държави се събраха на конгрес в София

09.04.2014   |   Събития
 

Международен конгрес, по време на който енергийни експерти от 11 държави обсъдиха какви са мерките за повишаване на енергийната ефективност в Европа, се проведе на 8 април в София.

Един от инструментите за балансиране на енергийната система в България е използването на природен газ. Това становище изказа по време на събитието  заместник-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов.

Според него този ресурс е добра алтернатива на другите традиционни горива, неговите предимства са директната доставка и възможността за непрекъснат и ефективен контрол върху потреблението. Заместник-министър Айлов допълни, че до 2030 година газификацията на бита в България трябва да достигне 30%.

Участниците в конгреса подкрепиха тезата, че природния газ е сред основните средства за постигане на нисковъглеродна и конкурентна икономика. Според данни на Евростат делът на природния газ представлява процент от енергийната консумация на страните от ЕС.

Във форума участваха над 130 представители на 23 компании, 18 неправителствени организации, 10 университета и 3 посолства. С доклади се включиха експерти на Е.ОN New Build & Technology, Газпром, Институтът за енергиен мениджмънт, Овергаз, Глобалният договор на ООН, Българска стопанска камара и Международният газов съюз.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Е.ОN   New Build & Technology   Газпром   Овергаз   енергетика   енергийна ефективност  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...