Powerindustry Bulgaria  

БНЕБ получи лиценз за управление на бъдещата енергийна борса - 16.04.2014

16.04.2014   |   Начало»Бизнес
 

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране взе решение да издаде лицензия на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) за управлението на бъдещата енергийна борса. БНЕБ, която е собственост на Българския енергиен холдинг (БЕХ), е упълномощена да извършна дейността "организиране на борсов пазар на електрическа енергия" за срок от 10 години. ДКЕВР отхвърли кандидатурата на частното дружество Българска енергийна борса (БЕБ).

Инвестиционната програма на БНЕБ предвижда стартиране на дейността през тази година. Програмата предвижда средства за придобиване/обновяване на системата за търгуване
на електрическа енергия, което трябва да доведе до по-ефективна работа на борсовия пазар. Планираните инвестиции в периода 2014 -2018 г. са на обща стойност 1 397 000 лв.

През 2014 г. БНЕБ предвижда извършването на инвестиционни разходи в размер на 717 000 лв. Основен дял в тях ще имат инвестициите в нематериални активи, свързани с придобиване/актуализиране на платформа за MMS и търговия – на стойност 613 хил. лв.

     
Източник: ДКЕВР; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: ДКЕВР   БНЕБ   БЕБ   БЕХ   енергийна борса  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...