Powerindustry Bulgaria  

Caterpillar предоставя свободен достъп до софтуер за оразмеряване на разервни мощности

28.04.2014   |   Бизнес
 

Caterpillar предоставя за свободно ползване уеб базиран софтуер, който помага за изчисляване на необходимата мощност за всеки проект, съобщиха от Елтрак България, дилър на Caterpillar у нас. „Генераторите и UPS системите за резервно електрозахранване могат да намерят приложение във всяка област на икономиката, където кратковременната или некачествена енергия води до големи икономически загуби. В сектори като туризъм, индустриално производство, селско стопанство, банково дело, IT сектор, болници, летища, телекоми и т.н. това е много осезаемо.

Един от основните фактори за ефективно използване на оборудването е правилният му подбор. Обикновено той се базира на разчета на електро проектанти или електро изграждащи фирми, които не винаги имат необходимите познания по техническите характеристики на определена марка оборудване. В такива случаи при разчетите на необходимата резервна мощност проектантите отделят огромен ресурс от време, като понякога залагат по-висока мощност, за да гарантират поемането на критичните товари, което съответно оскъпява излишно инвестицията и инсталационните разходи”, заявиха от компанията.

С цел съкращаване на този процес и калкулация на най-близката до необходимата мощност за конкретен проект Caterpillar предоставя за свободно ползване уеб базиран софтуер, който може да бъде намерен на следния линк: https://specsizer.cat.com.

Софтуерът не е нов за CAT и дилърите му, но едва сега се предоставя за свободно ползване на електро проектанти, електро инсталатори и крайни ползватели, като позволява точно и лесно симулиране на различни варианти за резервно захранване на критичните товари и оптимизация на техните пускове. С него лесно могат да се залагат различни условия на околната среда - температура, влажност, надморска височина, различна честота - 50/60Hz, различно напрежение - от 110 до 13800V, както и различни видове товари според проекта.

Допълнително програмата може автоматично да оптимизира последователността за пускане на товарите с цел оптимизация на инсталираната мощност и икономия на средства при монтажа на оборудването. За удобство на ползвателя софтуерът е наличен на няколко езика – английски, немски, френски, испански, италиански, португалски, руски и китайски.
Проектите, които се калкулират, могат да бъдат съхранявани и променяни, като има опция резултатите да се експортират като PDF файл и да се ползват като обосновка. В крайна сметка, това спестява време и осигурява коректна и бърза преценка за инвеститора при подбора на оборудване за съответните условия. В случай на затруднения при регистрацията на софтуера на Вашия компютър, се обърнете за съвет към Елтрак България - дилъра на Caterpillar за България.

     
Източник: Елтрак България

Ключови думи: Елтрак България   Caterpillar   софтуер   оразмеряван   резервно захранване  

Област: Технологии  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...