Powerindustry Bulgaria  

Австрийският град Баумгартен е крайната точка на Южен Поток

30.04.2014   |   Бизнес
 

Меморандум за разбирателство за реализацията на австрийския участък на газопровода Южен поток бе подписан от председателя на УС на Газпром Алексей Милер и председателя на Изпълнителния съвет на OMV, главен изпълнителен директор Герхард Ройс. Това се случи на 29 април в централата на OAO Газпром.

Документът дава начало на строителството на австрийския участък на газопровода Южен поток с капацитет от до 32 bcm/годишно и крайна точка Баумгартен.

Предвижда се необходимите разрешителни за строежа да бъдат получени до края на 2015 г., а първите доставки на газ да започнат през 2017 г. Според предварителните анализи пълен капацитет на пренос на природен газ австрийският участък ще достигне до януари 2018 г.  

"Проектът Южен поток цели да засили енергийната сигурност на европейските потребители, което винаги е било считано за основен приоритет за ОАО Газпром. Трябва да се отбележи, че Газпром и OMV вече са създали солидна международна правна база за осъществяването на този проект – Междуправителствено споразумение между Русия и Австрия, подписано през април 2010 г.", каза по време на срещата Алексей Милер.  

"Това е важна стъпка за значително увеличаване на сигурността на доставките на газ за Австрия. Тази стъпка също ще заздрави допълнително ролята на Баумгартен като основен газо-разпределителен център в Централна и Източна Европа.  Нашето почти 50-годишно партньорство с Газпром допринесе за тази успешна стъпка за допълнителна диверсификация на маршрутите за доставка на енергийни ресурси за Европа“, допълни Герхард Ройс

Подписаният Меморандум включва участието на Газпром в Централноевропейския газо-разпределителен център (CEGH) и осигуряване на капацитети за съхранение от страна на OMV за Газпром в Австрия, което допълнително да увеличи сигурността на доставките в страната.

     
Източник: Южен поток

Ключови думи: Южен поток   South Stream   OMV   Газпром   газопроводи   природен газ  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ТРИСТАН 02
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииБизнесИнвестицииОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...