Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ България ще инвестира 6 млн. лв. в електроразпределителната инфраструктура на София

07.05.2014   |   Инвестиции
 

6 млн. лв. инвестиции предвижда ЧЕЗ Разпределение България през следващите три години за реконструкция, модернизация и повишаване на капацитета на подстанциите Младост и Фестивална в София. Началото на двата проекта е предвидено за 2015 г. и ще доведе до подобряване на качеството на доставяната електрическа енергия на стотици хиляди клиенти.

Изграждането на втора напречна връзка в диагоналите между подстанциите ТЕЦ София и София Юг и подстанциите Хаджи Димитър и София Изток е третият мащабен проект, който дружеството предвижда да стартира пред следващата година. Според експертите на ЧЕЗ България тази връзка ще подобри сигурността и непрекъснатостта на електрическата енергия за потребителите от седем софийски подстанции. Инвестицията ще бъде на стойност 7,7 млн. лв.

"Чрез тяхната реализация чувствително ще се повиши сигурността и качеството на електроснабдяването на града, за да може то да отговори по-пълноценно на изискванията на една модерна европейска столица", коментират от дружеството.

До момента в критичната инфраструктура на град София са вложени 15 млн. лв. С подменените досега два високоволтови кабела и изграждането на нова напречна връзка в електрозахранването на столицата ЧЕЗ поставя началото на най-голямата реконструкция на инфраструктурата на столицата за последните 30 години.

„Инвестициите в критичната инфраструктура на София имат голямо значение за развитието на града, икономиката и нормалното функциониране на държавата. Въпреки сериозния натиск върху разходите и липсата на яснота кога ЧЕЗ ще възвърне инвестициите си при сегашната регулаторна среда, ние ще продължим да работим в тази посока и занапред“, заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

     
Източник: ЧЕЗ България

Ключови думи: ЧЕЗ България   CEZ   подстанции   електроразпределение  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...