Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ България подменя 380 000 електромери в Западна България

14.05.2014   |   Инвестиции
 

380 000 електромера на стойност повече от 13 млн. лв. ще бъдат подменени от ЧЕЗ Разпределение България до края на 2014 г., съобщават от дружеството.

„Подмяната на електромери се извършва в съответствие със законодателството на Република България. Подмяната гарантира качество и точност на измерването. Разработили сме и спазваме правила за извършването й, за да защитим в максимална степен правата на потребителите“, заяви Илиян Мутафчиев, директор "Мерене и управление на данните" в ЧЕЗ Разпределение България.

Дружеството няма да извършва подмяна на електромери, без да бъдат съставени констативни протоколи, да бъдат направени снимки и клиентите да бъдат уведомени предварително.

Преди монтажа уредите задължително се проверяват от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. След подмяната всеки електромер се предава в оторизирани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор лаборатории, които сертифицират годните уреди за следващ 4- или 6-годишен период.

     
Източник: ЧЕЗ България

Ключови думи: ЧЕЗ България   CEZ   електромери   ЧЕЗ Разпределение България  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...