Powerindustry Bulgaria  

Овергаз изгражда газоразпределителната мрежа на сръбския Димитровград - 26.05.2014

26.05.2014   |   Начало»Проекти
 

Споразумение за сътрудничество за изграждането на газификацията на сръбския Димитровград подписаха на 23 май т.г. кметът Небойша Иванов и изпълнителният директор на Овергаз Сашо Дончев.

В момента към града няма изграден преносен газопровод. От българската компания  предлагат алтернативна технология за доставката на компресиран природен газ. При нея на обособена площадка природният газ се декомпресира и се пренася през газоразпределителна мрежа до потребителите. При реализирането на проекта община Димитровград ще бъде първата в Сърбия, с газификация по тази технология.

Първите сгради, които ще бъдат присъединени към новоизградената мрежа, ще бъдат основно училище "Христо Ботев", гимназия "Св. св. Кирил и Методий", детски градини и Спортен център "Парк".

"Благодарение на инвестиционния проект разходите за енергия на административните и бизнес обекти, както и на домакинствата ще намалеят значително, ще се подобри и качеството на въздуха. Така ще се създадат предпоставки за развитието на нови производства", коментираха от Овергаз.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: Овергаз   природен газ   газифициране   газификация   газоразпределителна мрежа  

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...