Powerindustry Bulgaria  

Shell търси проекти за иновации в областта на енергийните източници

29.05.2014   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Shell дава възможност на български изследователи и компании, които работят в областта на енергийните източници, да се включат в световната платформа Shell GameChanger. В нея могат да бъдат споделяни революционни идеи и иновации. Възможността от световнната компания беше представена по време на провелата се на 27 май конференция "Революционни идеи за иновативни енергийни източници", организирана от Shell България в партньорство с Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в София.

"В рамките на инициативата се набират проекти с все още недоказани научни предложения, но които имат потенциал да променят бъдещето на добива и оползотворяването на енергия", уточняват организаторите.

Всяка идея може да бъде представена онлайн в платформата на програмата.
Експертите на Shell GameChanger ще осъществят връзка с авторите, като им предоставят мнение за възможностите на тяхната идея за внедряване на практика.

При първоначално положително становище идеята ще бъде оценена от още две различни групи от експерти. Идеите с най-голям потенциал имат възможността да получат финансови ресурси за последващо разработване. В края на процеса, който може да отнеме две или три години, ще бъде взето решение дали и как конкретната идея може да бъде приложена в практиката.

„Shell GameChanger създава благодатна почва, която позволява на иноваторите да се фокусират върху това, в което са най-добри - създаването на иновативни решения. Ние работим успешно с редица външни партньори, сред които има както малки и иновативни компании, така и изследователи и научни центрове. Надявам се, че скоро ще имаме успешни партньорства и с български иноватори“, каза  Майкъл Руджиър, експерт в програмата Shell GameChanger по време на представянето й в София.

Програмата е създадена през 1996 г. и цели насърчаване на иновациите и партньорствата с трети страни. До момента повече от 100 идеи, представени пред Shell GameChanger, са внедрени в практиката на Shell.

     
Източник: Българска петролна и газова асоциация; снимка: Shell GameChanger

Ключови думи: Shell GameChanger   иновации   енергийни източници  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...