Powerindustry Bulgaria  

Toshiba показва система за наблюдение на електроенергия

18.06.2014   |   Технологии
 

Система за мониторинг на електроенергията в дома и общността (CMS) в Лион, Франция демонстрират Toshiba Corporation и Toshiba Solutions Corporation, които обявиха старта на своя проект.

Представянето на системата е част от мащабния проект Lyon Confluence Smart Community Demonstration Project, разработен от японската Организация за развитие на нови енергийни и индустриални технологии (NEDO) с подкрепата на министерство на икономиката, търговията и индустрията.

"Демонстрацията на системата за мониторинг на електроенергия ще измерва в реално време употребата на електричество, вода и газ чрез инсталирането на отчитащо оборудване в жилищни сгради в общността. Данните от измерването ще се онагледяват на таблети, които ще бъдат раздавани на живущите. Таблетите също така ще отчитат консумацията на енергия и на отделните домашни електроуреди и и ще предоставят съвети как да се редуцира потреблението с цел цялостно намаляване на употребата на електроенергия", коментират от Toshiba.

Системата ще събира данни и ще визуализира крайната употреба на енергия в таргетираната област за подкрепата на т.нар. умни общности. Окончателните данни от проекта ще бъдат добавени през пролетта на 2015 г. и ще се обединят с показателите от други сгради в същата област.

Демонстрационният проект Lyon Confluence Smart Community е първият такъв на Toshiba Group за развитие на нови енергийни и индустриални технологии за Европа и е обвързан с Целите за околна среда на ЕС до 2020-та година, пет години по-рано от поставения срок, включително постигане на нулеви емисии в областта, в която се реализира проекта.

     
Източник: Toshiba Corporation

Ключови думи: Toshiba Corporation   Toshiba Solutions   електроенергия   мониторинг    

Област: Проекти  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...