Powerindustry Bulgaria  

Генералният директор на МААЕ Юкия Амано посети АЕЦ Козлодуй

02.07.2014   |   Събития
 

Генералният директор на МААЕ Юкия Амано пристигна на официално посещение в АЕЦ Козлодуй на 1 юли. Делегацията включваше посланик Светослав Спасов – постоянен представител на Република България към ООН и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, както и заместник-председателя на Агенцията за ядрено регулиране Борислав Станимиров, Александър Рогачев – директор “Международно сътрудничество” в АЯР, и Лъчезара Стоева, началник-отдел “Контрол на въоръженията и неразпространение” към Министерството на външните работи.

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор и от представители на ръководния екип на АЕЦ. Пламен Василев, директор “Безопасност и качество”, представи пред участниците в делегацията основните проекти на дружеството и постави специален акцент върху мерките за повишаване на безопасността, въведени след стрес тестовете.

“Днес научих много от вашия опит. Вие правите много усилия да модернизирате ядрената централа и сте внедрили много мерки след аварията във Фукушима” – каза Юкия Амано.

В рамките на визитата делегацията посети Хранилището за сухо съхранение на отработено ядрено гориво, командната и машинната зала на 1000-мегаватовия пети блок, както и учебно-тренировъчния център на АЕЦ Козлодуй.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   Юкия Амано   МААЕ   ядрена енергетика   атомна енергия  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...