Powerindustry Bulgaria  

Лятна асамблеята на донорите на МФ Козлодуй се проведе в Лондон

02.07.2014   |   Събития
 

Лятна асамблея на донорите на Международен фонд Козлодуй се проведе на 27 и 28 юни т. г. в Лондон, информираха от ДП РАО.

В събитието взеха участие представители на страните донори, на Европейската комисия, на Европейската банка за възстановяване и развитие – като администратор на средствата от Фонда, и получателите на безвъзмездната помощ.
В рамките на форума бе представен напредъка на проектите от ядрения и неядрения прозорец, които се осъществяват с финансовата подкрепа на МФ Козлодуй.

Експертите на ДП РАО представиха информация за реализирането на проектите, подпомагащи изпълнението на Програмата за извеждане от експлоатация и Националното хранилище за ниско и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХ РАО), както и хода на демонтажните дейности и развитието на процеса по лицензиране.

"Направени бяха и нови предложения за проекти, планирани за изпълнение по отношение на извеждането от експлоатация на ядрени съоръжения и на изграждане на НХ РАО. Тяхната обосновка бе дискутирана и приета от донорите, които, според правилата на Фонда, ще вземат решение за предоставяне на финансиране на следващата асамблея в края на тази година", уточняват от ДП РАО.

Сред важните нови проекти са тези за "Управление на общостанционни съоръжения и сгради", което е свързано с физическото отделяне на инфраструктурата на спрените 1-4 блок от работещите мощности на АЕЦ Козлодуй, и за "Рехабилитация на пътя за площадка Радиана", с който се осигурява финансиране за рехабилитацията на 13-километрова отсечка от републиканския път гр. Козлодуй – с. Хърлец, в т.ч. и околовръстния път на града.

     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   АЕЦ Козлодуй   МФ Козлодуй   НХ РАО   радиоактивни отпадъци  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...