Powerindustry Bulgaria  

Уестингхаус и БЕХ финализират преговори за сътрудничество

09.07.2014   |   Бизнес
 

Във финален етап са преговорите между американското подразделение на Тошиба, Уестингхаус Електрик и Българския енергиен холдинг за изграждането на нова ядрена мощност в АЕЦ Козлодуй, съобщиха от българското дружество.

Процесът на договаряне започна през декември 2013 г., когато след  решение на Министерския съвет беше подписано Споразумение за стратегически инвеститор.

"През последните шест месеца бяха проведени интензивни преговори за структуриране на проекта и по основните параметри на акционерно споразумение, по което страни са АЕЦ Козлодуй Нови мощности, АЕЦ Козлодуй и Уестингхаус електрик кампъни", уточняват от БЕХ.

Споразумението представлява обща рамка на евентуалното сътрудничество между двете страни и на този етап не предполага поемането на каквито и да е ангажименти.

Според информацията, публикувана от БЕХ, стойността на необходимите инвестиционни разходи за реализиране на проекта ще да бъде уточнена по време на преговорите по условията на договора за инженеринг.

     
Източник: БЕХ; снимка: Westinghouse

Ключови думи: БЕХ   АЕЦ Козлодуй Нови мощности   АЕЦ Козлодуй   Уестингхаус електрик   Тошиба   Westinghouse   Toshiba  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...