Powerindustry Bulgaria  

Американски експерти посетиха АЕЦ Козлодуй

14.07.2014   |   Събития
 

Делегация от САЩ, водена от Кристин Свиники, заместник-председател на Комисията за ядрено регулиране на САЩ, посети АЕЦ Козлодуй. В нея участваха и посланикът на САЩ Марси Рийс, Ерик Стал, експерт международни отношения в Комисията за ядрено регулиране, Джон Шиърър, директор на регионалния офис за Европа в Департамента по енергетика, както и представители на американското посолство.

“Сега водим преговори за изграждане на нова мощност, за да гарантираме, след 40 успешни години, още 80 години бъдеще за българската атомна централа”, коментира по време на посещението изпълнителният директор на АЕЦ Козлодуй Иван Генов.

В изказването си Кристин Свиники даде висока оценка за всички мерки, предприети в АЕЦ Козлодуй след Фукушима. Иван Андреев, директор “Развитие и модернизации”, представи пред гостите актуалното състояние и плановете за бъдещо развитие на българската атомна централа.

Визитата на делегацията завърши с обход на командната и машинната зала на V енергоблок и с посещение в Пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   ВВЕР-1000   Уестингхаус   ядренорегулиране   ядрена енергетика  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...