Powerindustry Bulgaria  

Китайски експерти посетиха АЕЦ Козлодуй

16.07.2014   |   Събития
 

Делегация, водена от посланика на Китайската Народна Република в България Н. Пр. Уей Дзинхуа, посети АЕЦ Козлодуй на 11 юли. В нея участваха представители на държавните корпорации SNPTC (State Nuclear Power Technology Corporation) и SNPEC (State Nuclear Power Engineering Corp.), на института SNERDI (Shanghai Nuclear Engineering Research and Design Institute), както и представители на китайското посолство в България.

Китайските експерти бяха придружени от Стефан Витлиянов, главен експерт инфраструктура, отдел Сигурност в Български енергиен холдинг (БЕХ), и Валерия Тошева, експерт в отдел Електроенергийни проекти в БЕХ.

В рамките на посещението бе проведена среща с ръководния екип на дружеството, по време на която гостите бяха запознати с развитието на ядрената енергетика в България и с приоритетите в дейността на атомната централа.

Н. Пр. Уей Дзинхуа изрази надежда, че това посещение ще допринесе за сътрудничеството в областта на ядрената енергетика между двете страни и припомни, че добрите отношения между Китай и България имат 65-годишна история.

В момента в Китай функционират 20 ядрени енергоблока, други 28 са в процес на изграждане, каза Гу Джун, президент на SNPTC.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   SNPTC   SNERDI   ядрена енергетика   атомна енергия    

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...