Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ Електро България получи удостоверение за енергийни спестявания

16.07.2014   |   Бизнес
 

ЧЕЗ Електро България е първото дружество, което извършва търговия с електроенергия в страната, което получи Удостоверение за енергийни спестявания от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР).

Сертификатът беше връчен на 9 юли на Зорница Йорданова, директор Маркетинг и подпомагане на продажбите в ЧЕЗ Електро България, от изпълнителния директор на АУЕР инж. Ивайло Алексиев.

Документът бе връчен на дружеството заради реализираните постигнати енергийни спестявания в резултат на изпълнени енергоефективни мерки на сградата на ЧЕЗ в Плевен на ул. Дойран 73. След обследване на сградата е отчетено енергийно спестяване в размер на 95,03 MWh/год., а спестените емисии въглероден диоксид са 23,47 t.

"Дружествата на ЧЕЗ в България влагат много усилия и средства за повишаване на енергийната ефективност. Затова за нас това е признание за реални постижения. Благодарни сме на колегите от АУЕР, които създадоха условия за реализирането на тези дейности", сподели Зорница Йорданова.

     
Източник: ЧЕЗ Електро България

Ключови думи: ЧЕЗ Електро България   енергийни спестявания   АУЕР   енергийно развитие  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...