Powerindustry Bulgaria  

ДКЕВР подготвя промени в правилата за търговия с електроенергия - 23.07.2014

23.07.2014   |   Начало»Бизнес
 

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране разглежда промяна в правилата за търговия с електрическа енергия, съобщават от Комисията.

Въвеждането на изискванията е свързано със стартирането на балансиращия пазар на електроенергия, което влезе в сила от 1 юни т. г.

"Той е първата и основна стъпка за изграждането на ефективен борсов пазар на електрическа енергия, каквото е и изискването на европейското законодателство, респективно за пълна либерализация на търговията с електрическа енергия", уточняват от ДКЕВР.

Промените, по които Комисията работи в момента, предвиждат да се извърши обединяване на финансовия сетълмънт на трите електроразпределителни и електроснабдителни дружества, което ще даде възможност за постигане на оптимално ниво на отклоненията от прогнозните графици.

С приемането на предлаганите изменения се фиксира до 1,5% отклонение за снабдителните и до 0,5% отклонение за разпределителните дружества, които могат да се заплащат от крайните клиенти.

     
Източник: ДКЕВР; снимка: freeimages.com

Ключови думи: ДКЕВР   балансиращ пазар   електроенергия   електроразпределение   електроснабдяване  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...