Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй предоставя достъп до акционерното споразумение с Уестингхаус

11.08.2014   |   Бизнес
 

АЕЦ Козлодуй публикува акционерното споразумение с компанията Уестингхаус, свързано с изграждането на нови мощности в атомната централа.

"Още в началото на месеца дружеството е пое ангажимент да публикува текста на споразумението след съгласуване с американската страна. Ръководството на АЕЦ Козлодуй проведе неколкодневни преговори с партньорите от Уестингхаус и настоя за публикуване на пълния текст. Ръководният екип на американската компания счете за нужно да защити някои части от споразумението като важна фирмена информация, изтичането на която би накърнило пазарните позиции на Уестингхаус", уточняват от АЕЦ Козлодуй.
 
В свое изявление от американската компания подчертават, че сключеното споразумение е съобразено с най-добрите международни практики, за да се гарантира ефикасното и безопасно изграждане на 7-блок в атомната централа.

"Акционерното споразумение не изисква инвестиции от страна на АЕЦ Козлодуй, негови дъщерни дружества или от държавата. То ангажира Уестингхаус да работи за определяне на цената, условията и реда за финансиране, обхвата на лицензиране и за капацитета на местните доставчици, за да минимализира риска и да осигури участие на български компании до максималната възможно оперативна степен", подчертават от американската компания.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй, Уестингхаус; снимка: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   Уестингхаус   нови мощности   7-ми енергоблок   ядрена енергия  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...