Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй отбеляза 40-годишен юбилей

05.09.2014   |   Събития
 
С празнична церемония в Дома на енергетика в Козлодуй бяха отбелязани 40 години от официалното откриване на първата атомна централа в България и Югоизточна Европа на 4 септември. 
 
На събитието присъстваха министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов, председателят на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров, председателят на Агенцията за ядрено регулиране д-р Лъчезар Костов, Петър Данаилов, министър на енергетиката по време на пуска на първи блок, Овед Таджер, ръководител на строежа на атомната централа, и др.
 
В приветствието си към присъстващите изпълнителният директор Иван Генов постави акцент на постоянно продължаващия процес на модернизация и технологично обновяване, което поставя съоръжението сред най-добрите в света, по мнение на ръководители на международни мисии, посетили АЕЦ Козлодуй.
 
Шестнадесет бивши специалисти с дългогодишен опит получиха почетни грамоти и отличия. Грамоти и пластики бяха връчени и на бившите ръководители на централата, които поздравиха колегите си и споделиха спомените си за историята и вижданията си за бъдещето на българската ядрена енергетика. 
 
Иван Й. Иванов и Кирил Николов бяха удостоени със званието “Заслужил енергетик” от Българската браншова камара на енергетиците.
 
Като знак на признателност за партньорството и колегиалната подкрепа в изграждането, развитието и успехите на АЕЦ Козлодуй специални плакети получиха 24 български и чуждестранни научни, инженерингови и неправителствени организации. 
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   атомна енергетика   ядрена енергетика    

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...