Powerindustry Bulgaria  

ТЕЦ Бобов дол възстановява производство

10.09.2014   |   Бизнес
 
Съгласие за нормализиране работата на ТЕЦ Бобов дол и въгледодобивните предприятия, доставящи въглища на централата – Открит въгледобив-Перник, Стаянци, Бели брег и Чукурово беше постигнато по време на среща между служебните министри на икономиката и енергетиката Васил Щонов и на околната среда и водите Светлана Жекова и ръководството на дружеството. 
 
Пробните изпитания на сероочистващата инсталация за едновременна работа на блокове 1 и 2 се удължават до 17 откомври 2014 г. Дотогава централата може да работи на обща мощност до 330 MW, стана ясно при проведените разговори. Трети блок е разервиран като студен резерв спрямо комплексното разрешително. 
 
След 17 октомври 2014 г. ТЕЦ Бобов дол трябва да намали мощността на блокове 1 и 2 до максимум 180 MW, освен ако няма допълнително разрешение от МОСВ за продължаване на пробните изпитания.
 
Ръководството на топлоелектрическата централа пое ангажимент да организира производствения процес по начин, съотвестващ на максимално разрешените мощности до и след обявения срок през октомври, като не допуска кризисна ситуация с доставката на въглища и заетостта на миньорите.
     
Източник: МИЕ

Ключови думи: ТЕЦ Бобов   въгледобив   МИЕ   сероочистваща инсталация  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...