Powerindustry Bulgaria  

Среща на европейски газопреносни оператори се състоя в София

15.09.2014   |   Събития
 
Представители на девет газопреносни оператора от Централна и Източна Европа присъстваха на проведената в София среща под председателството на „Булгартрансгаз“. 
 
Участниците от Трансгаз (Румъния), Gas Connect (Австрия); GazSystem (Полша); Eustream (Словакия); DESFA (Гърция); FGSZ (Унгария); Net4gas (Чехия); Plinacro (Хърватска) и Plinovodi (Словения) разгледаха възможностите за задълбочаване на взаимното си сътрудничество.
 
„Обединените усилия на газопреносните оператори от Централна и Източна Европа в контекста на интеграцията на европейския газов пазар ще гарантират постигането на общите за нашите компании цели“, каза изпълнителният директор на Булгартрансгаз Кирил Темелков при откриването на срещата. 
 
Според него уточняването на спецификите на пазарите, на които извършват дейност съответните газопреносни оператори и свързаните с тях общи цели, ще даде възможност операторите да си сътрудничат и съдействат за защита интересите на ЦИЕ в рамките на общата европейска политика. 
 
По предложение на Булгартрансгаз беше обсъдена идеята сътрудничеството между газопреносните оператори от ЦИЕ да прерасне в платформа за обмен на идеи, формиране на общи политики, обсъждане на конкретни проблеми и намиране на общи решения.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   газопреносни оператори   пренос на газ   природен газ  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...