Powerindustry Bulgaria  

Представители на европейски институции посетиха ДП РАО

15.10.2014   |   Събития
 
Представители на Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие посетиха ДП "Радиоактивни отпадъци" за провеждането на планирана работна среща, съобщиха от предприятието. 
 
Оперативни посещения като проведеното на 8 и 9 октомври се осъщестяват два пъти годишно в навечерието на Асамблеята на донорите на Международен фонд „Козлодуй”, чрез който Европейският съюз подпомага безвъзмездно дейностите по извеждане от експлоатация на спрени ядрени мощности.
 
Като част от работната програма бяха проведени дискусии, насочени към регулаторната рамка и техническия напредък на проектите, свързани с процеса по извеждане. Обсъден беше статусът на оценките за въздействие върху околната среда на съоръжението за плазмено изгаряне, на извеждането от експлоатация на I-IV блок, на Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХРАО), както и ходът на лицензионния процес.
     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   ЕБРВ   ЕК   НХРАО   радиоактивни отпадъци  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...