Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ с нови мерки за удължаване на експлотационния живот на ТЕЦ Варна

15.10.2014   |   Бизнес
 
Съвместната работна група, съзадена след подписано споразумение от ръководствата на ЧЕЗ България и БЕХ, трябва да представи до края на октомври технико-икономическо решение за удължаване живота на ТЕЦ Варна. 
 
Една от възможностите, които могат да се окажат ефективно решение, е сформирането на проектно дружество, което да финансира екологизацията на трите по-нови блока на централата.
 
„Сформирането на работната група и преговорите с БЕХ са поредната стъпка, която правим в опит да удължим живота на централата. В лицето на холдинга намерихме ценен партньор, който проявява интерес да се реши казуса с бъдещето на ТЕЦ-а. Надяваме се преговорите да имат успех“, заяви изпълнителният директор на ТЕЦ Варна Минчо Минчев.
 
От придобиването на ТЕЦ Варна през 2006 г. ЧЕЗ активно търси решение за бъдещето на централата. Още при закупуването й компанията инвестира близо 200 млн. лв. в увеличение на капитала с 16%, с което общата първоначална инвестиция достигна 600 млн. лв.
     
Източник: ЧЕЗ България

Ключови думи: ЧЕЗ България   БЕХ   ТЕЦ Варна  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...