Powerindustry Bulgaria  

Преструктуриране на ДКЕВР предвиждат промени в Закона за енергетиката

22.10.2014   |   Бизнес
 
Министерството на икономиката и енергетиката публикува на официалания си сайт проект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Основната цел на промените е подобряването на дейността и независимостта на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. 
 
Предлага се разделянето на комисията на два специализирани състава – единият по въпросите на енергетиката, а другият по въпросите на водоснабдяването. Според промените назначаването и освобождаването на членовете на регулатора ще се извършва от Народното събрание, а не както досега от Министерския съвет.
 
Намаляването на броя на закритите заседания на ДКЕВР също е включено като промяна в закона. Разширява се обхватът и на публикуваната от комисията информация, включително протоколите от откритите заседания и обществените обсъждания, и начина, по който са гласували членовете на комисията при вземането на решения.
 
Публикуването на проекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката е част от процедурата за обществено обсъждане, която предприема МИЕ. Предложения и мнения могат да бъдат изпращани на e-mail: y.stoyanov@mee.government.bg в срок до 4 ноември т. г.
     
Източник: МИЕ; снимка: TLL Media

Ключови думи: ДКЕВР   МИЕ   Закон за енергетиката  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...