Powerindustry Bulgaria  

Експерти представиха прогноза за електроенергийния баланс на България до 2025 г.

22.10.2014   |   Събития
 
Експерти от Лабораторията за управление на рисковете към Нов български университет представиха анализ на електроенергийния баланс на България и прогнози за развитието му до 2025 г. Документът предвижда спад на вътрешното потребление и на износа на ел. енергия като следствие от прилагането на европейските политики, повишаването на енергийната ефективност и на енергийните цени.
 
Направените в анализа прогнози обхващат използването на съществуващите производствени мощности. В него се посочва, че АЕЦ Козлодуй ще поддържа приемливо ниво на цената на произвежданата електроенергия, а централите в Марица Изток ще допринасят чрез използването на местна суровина за по-висока енергийна независимост на електропроизводството. Въвеждането на междусистемните електроенергийни връзки в ЕС, въвеждането на Третия енергиен пакет и създаването на Европейски енергиен съюз ще доведе до конкурентен европейски електроенергиен пазар.
 
В изпълнение на изискванията на европейското законодателство за строителство на нови сгради след 2020 г. ще се гарантира близко до нулево потребление на външна по отношение на сградата енергия, което допълнителни ще намали производството в електроенергийната система спрямо прогнозираното, посочват експертите.
 
     
Източник: БСК

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   Марица Изток   електроенергиен баланс   Лаборатория за управление на рисковете  

Област: Събития  

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събития

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесПредстоящоИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...