Powerindustry Bulgaria  

Експерти представиха прогноза за електроенергийния баланс на България до 2025 г. - 22.10.2014

22.10.2014   |   Начало»Събития
 
Експерти от Лабораторията за управление на рисковете към Нов български университет представиха анализ на електроенергийния баланс на България и прогнози за развитието му до 2025 г. Документът предвижда спад на вътрешното потребление и на износа на ел. енергия като следствие от прилагането на европейските политики, повишаването на енергийната ефективност и на енергийните цени.
 
Направените в анализа прогнози обхващат използването на съществуващите производствени мощности. В него се посочва, че АЕЦ Козлодуй ще поддържа приемливо ниво на цената на произвежданата електроенергия, а централите в Марица Изток ще допринасят чрез използването на местна суровина за по-висока енергийна независимост на електропроизводството. Въвеждането на междусистемните електроенергийни връзки в ЕС, въвеждането на Третия енергиен пакет и създаването на Европейски енергиен съюз ще доведе до конкурентен европейски електроенергиен пазар.
 
В изпълнение на изискванията на европейското законодателство за строителство на нови сгради след 2020 г. ще се гарантира близко до нулево потребление на външна по отношение на сградата енергия, което допълнителни ще намали производството в електроенергийната система спрямо прогнозираното, посочват експертите.
 
     
Източник: БСК

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   Марица Изток   електроенергиен баланс   Лаборатория за управление на рисковете  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...