Powerindustry Bulgaria  

Пета Регионална енергийна конференция се провежда в София

29.10.2014   |   Събития
 
Регионалният пазар на електроенергия и инфраструктурата в региона е първата от конферентните теми, които разглеждат делегатите в започналата на 28 октомври двудневна Регионална енергийна конфернеция в София.  
 
Петото издание на форума бе открито от вицепремиера по икономическата политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Тя подчерта четири основни приоритета, които са важни за енергийната сигурност на страната. Според министър Захариева на първо място е доброто управление в сектора, което се изразява в добро управление в държавните дружества, но и в стратегическа визия за дългосрочната политика, която е липсвала през последните години.
 
Темата на конференцията е „Регионално енергийно развитие и енергийна сигурност“, а неин организатор е Българският енергиен и минен форум. 
 
Във форума участват над 120 международни експерти от 11 европейски държави, които дискутират различни аспекти на енергийния сектор, сред които диверсификацията и доставките на природен газ, добивът на въглища и алтернативни горива като стратегически национален ресурс и др. 
     
Източник: МРР; снимка: freeimages.com

Ключови думи: МРР   енергийна ефективност   Български енергиен и минен форум  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...