Powerindustry Bulgaria  

ДП РАО започва изграждане на цех за преработка на радиоактивни отпадъци

05.11.2014   |   Инвестиции
 
ДП РАО започна строителство на цех за преработка на материалите от изведените от експлоатация ядрени мощности, съощбават от предприятието. Изграждането е стартирано след влизането в сила на разрешението за строеж в края на месец октомври.
 
Цехът за раздробяване и деактивация се реализира в рамките на проект, подготвен от групата за управление на проектите "Извеждане от експлоатация – Национално хранилище" в ДП РАО. 
 
Дейностите по реализирането на проекта включват изграждане, доставка, монтаж, изпитания и пускане на машини за раздробяване на повърхностно радиоактивно-замърсени материали, както и на оборудване за суха, водна, химична и електрохимична дезактивация на материалите от демонтираното оборудване на блокове 1 – 4 на АЕЦ Козлодуй.
 
След преминаването на материалите през цеха, те ще се опаковат в палети и ще се насочват към съоръжението за измерване и освобождаване от регулаторен контрол.
 
"Целта е да бъде изградено съоръжение за безопасно, технологически ефективно управление на материалите, получени в процеса на извеждане от експлоатация", коментират от предприятието.
 
Предвижда се съоръжението да бъде завършено пред месец март 2017 г.
     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   Международен фонд Козлодуй   АЕЦ Козлодуй   радиоактивни отпадъци  

Област: Инвестиции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...