Powerindustry Bulgaria  

Проведе се форум за шистов газ в Централна и Източна Европа

11.03.2015   |   Събития
 

На 9 и 10 март т. г. във Варшава се проведе Международна конференция и изложение по въпросите на шистовия газ в Централна и Източна Европа Central and Eastern Europe Shale Gas and Oil Summit 2015.

В двудневния форум взеха участие експерти и представители на държавни и регионални институции, както и на бизнеса. През първия ден фокусът бе насочен към Полша, Дания и Германия.

Основните тематични направления включваха регламентите, определящи насоките в проучването на нефт и газ, опита на фирмите в сектора, както и нуждата от по-чист и по-евтин шистов газ.
 
Вторият ден бяха разгледани особеностите на сектора за добив на шистов газ в Румъния, Украйна и Литва. Акцент бе поставен върху промяна в общественото мнение по отношение на шистовия газ, геоложките предизвикателства и ролята на суровината за европейския енергиен микс.

В рамките на конференцията бяха представени различни казуси, които показаха натрупания опит в добива на шистовия газ в Централна и Източна Европа, като специално внимание бе отделено на технологичните иновации.

     
Източник: Charles Maxwell Limited

Ключови думи: шистов газ   Shale Gas & Oil 2015   природен газ  

Област: Предстоящо  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...